SC Veendam in slotfase langs hekkensluiter Almere City

Almere City moet ook na de thuiswedstrijd tegen SC Veendam nog op de tweede overwinning van het seizoen wachten. Door doelpunten van Lars Hutten, Sidney Schmeltz en Michalis Vakalopoulos won de ploeg van trainer Gert Heerkes in Almere met 3-1 van de hekkensluiter van de Jupiler League.

In de beginfase was Veendam de bovenliggende partij en dat kwam na negentien minuten tot uiting in de score. Hutten kopte bij de tweede paal een voorzet van Luis Pedro langs Almere-keeper Dennis Gentenaar, die aan de grond genageld stond. De kopbal was echter niet dermate hard dat de sluitpost volledig kansloos leek.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het elftal van de van Ajax overgekomen coach Fred Grim meer grip op het duel. Twintig minuten na rust werd het gelijk. Charles Dissels schoot in de korte hoek in. Veendam-goalie Theo Timmermans liet zich verrassen door de stuit in de poging van de 26-jarige vleugelspits.

Uiteindelijk was het toch Veendam dat in de slotfase de drie punten voor zich opeiste. Aanvoerder Lars Lambooij bediende Schmeltz in de 78ste minuut met een diagonale steekbal. De linksbuiten, die in 2010/11 nog 33 competitieduels voor Almere City speelde, haalde droog en doeltreffend uit. Twee minuten voor tijd maakte Vakalopoulos (op de foto met Jason Oost) het feest compleet door raak te koppen uit een voorzet van Schmeltz.

Door de 3-1 overwinning staat Veendam na tien wedstrijden op de negende plaats. De club uit de Veenkolonie heeft dertien punten. Almere City blijft laatste met drie punten. Foto: VI Images