SC Heerenveen wint van Heracles en nestelt zich in top

SC Heerenveen heeft met 3-1 afgerekend met Heracles Almelo. De Friezen staan daardoor knap derde in de Eredivisie en hebben al zeven competitiewedstrijden niet meer verloren.

In de openingsfase leek het er niet op dat Heerenveen voor de zesde keer in de laatste zeven wedstrijden zou winnen. De bezoekers kregen na tien minuten een goede kans om op voorsprong te komen. Brandley Kuwas verscheen alleen voor doelman Erwin Mulder, maar de aanvaller van Heracles schoot voorlangs.

De Friezen trokken daarna de wedstrijd naar zich toe en kwamen na twintig minuten op voorsprong. Sam Larsson dribbelde vanaf de linkerkant het strafschopgebied in en legde de bal terug. Reza Ghoochannejhad deed een overstapje waarna Stefano Marzo (op de foto in het midden) vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot in de verre hoek: 1-0. Zijn treffer was het 1400ste doelpunt van Heerenveen in de Eredivisie.

Vlak voor rust werd het gelijk. Opnieuw zorgde Kuwas voor gevaar. Zijn schot leek houdbaar voor Mulder, maar de doelman van Heerenveen moest zich gewonnen geven in de korte hoek: 1-1.

Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Ghoochannejhad schoot Larsson raak vanaf een meter of twintig. Twaalf minuten voor tijd stelde Jeremiah St. Juste de zege veilig. De verdediger van Heerenveen bekroonde een lange solo met een fraai doelpunt: 3-1.

Uit de laatste zeven wedstrijden behaalde Heerenveen negentien punten. Alleen tegen PSV (1-1 op 1 oktober) werd gelijkgespeeld, de andere zes wedstrijden werden gewonnen.

Tijdens de laatste vijf zeges scoorden de Friezen telkens drie keer. Alleen FC Twente en nu dus Heracles Almelo passeerden Mulder tijdens die zegereeks. De ploeg van trainer Jurgen Streppel heeft evenveel punten als PSV (allebei 21 punten uit tien wedstrijden), maar Heerenveen heeft een beter doelsaldo en staat derde. Heracles Almelo is de nummer vijftien (acht punten uit tien wedstrijden).