SC Heerenveen verslaat FC Utrecht in jacht op Cavlan

Reacties

Caner Cavlan vervolgt zijn carierre bij SC Heerenveen. De 23-jarige linksback zal zijn handtekening zetten onder een driejarig contract in Friesland, met daarin een optie voor nog eens twee jaar. De Graafschap ontvangt ongeveer 300 duizend euro voor de linksback.

SC Heerenveen verslaat FC Utrecht in jacht op Cavlan

Cavlan kende een ijzersterk seizoen in Doetinchem en had een groot aandeel in de promotie van De Graafschap. Zijn goede spel bleef niet onopgemerkt. AZ had interesse, maar het waren in de afgelopen weken vooral FC Utrecht en SC Heerenveen die om zijn handtekening vochten.

'Een geweldige stap voor mij en de beloning voor de ontwikkeling die ik bij De Graafschap heb doorgemaakt', zegt Cavlan tegen Voetbal International. 'Natuurlijk was het een bijzonder compliment dat zulke mooie clubs interesse hadden. Met Heerenveen heb ik voor een club gekozen waar ik me goed verder kan ontwikkelen.'

Cavlan viel bij De Graafschap onder meer op door zijn aanvallende kwaliteiten. De Doetinchemmer kan de hele linkerflank bestrijken. 'Het voelt heel goed dat ik De Graafschap met opgeheven hoofd kan verlaten. Sportief kon het niet beter, door de club met Eredivisieschap achter te laten, maar ook financieel is het mooi dat de club iets aan me overhoudt. Ik zal De Graafschap altijd dankbaar blijven.'

Cavlan had in Doetinchem nog een contract tot medio 2016. Met de transfer is een bedrag van ongeveer 300 duizend euro gemoeid. Een deel zal richting investeerders en de jeugdopleiding wegvloeien, waarna De Graafschap het eigen percentage hoopt te gebruiken om te herinvesteren in de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.