SC Heerenveen verprutst kansen maar verslaat Vitesse

SC Heerenveen heeft voor het eerst sinds begin november weer een competitiewedstrijd gewonnen. In een duel vol kansen was het in eigen huis te sterk voor Vitesse: 2-1.

De eerste helft stond bol van de kansen. Rajiv van La Parra, Filip Djuricic en Alfred Finnbogason hadden allen doel moeten treffen.

In de dertigste minuut was de ban toch gebroken. Een fenomenale actie van Djuricic ging vooraf aan een minstens zo mooie treffer: hij draaide knap weg bij Guram Kashia en soleerde vervolgens door de Vitesse-verdediging om de bal doeltreffend over doelman Piet Velthuizen heen te stiften.

Lang kon Heerenveen niet genieten van die verdiende voorsprong. Een hoekschop van Vitesse-middenvelder Theo Janssen werd voorbij de tweede paal teruggekopt door Marco van Ginkel, waarna Kasia eveneens met het hoofd 1-1 maakte.

Vijf minuten na rust haalde Finnbogason (op de foto in duel met Vitesse-verdediger Dan Mori) dan toch zijn gram. Hij schoot van afstand hard op doel en kreeg daarbij hulp van de tot dan toe uitstekende Velthuizen. De keeper zag de bal recht op zich af komen, maar via zijn arm verdween de bal in het Arnhemse doel.

Voor de ploeg van trainer Marco van Basten is het pas de vierde competitiezege dit seizoen; Heerenveen deelt de twaalfde plaats nu met AZ. Vitesse staat nu nog vierde, maar kan morgen achterhaald worden door Feyenoord, dat FC Groningen op bezoek krijgt en maar een punt minder heeft.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.