SC Heerenveen stalt Zahovic in 'vertrouwde omgeving'

Reacties

Een jaar na zijn entree bij SC Heerenveen keert Luka Zahovic (20) alweer terug naar NK Maribor. De Friezen hopen dat Zahovic daar op huurbasis ervaring kan opdoen.

SC Heerenveen stalt Zahovic in 'vertrouwde omgeving'

Luka Zahovic is de zoon van de legendarische Zlatko Zahovic, waardoor zijn komst naar Heerenveen niet onopgemerkt bleef. In zijn eerste seizoen in Nederland kon Zahovic junior niet aan de hooggespannen verwachtingen voldoen. Hij kwam niet verder dan zes invalbeurten in de Eredivisie en scoorde geen enkele keer.

Gezien het feit dat Reza Ghoochannejhad, Henk Veerman en Mitchell Te Vrede op dit moment hoger in de pikorde staan voor de spitspositie, wilde Heerenveen meewerken aan een tijdelijke terugkeer naar Slovenië. 'Het is voor Luka belangrijk om weer veel te spelen. Dit kan hij volgens ons het beste doen in een vertrouwde omgeving. NK Maribor is voor hem bekend en we wensen hem daar dan ook veel succes', aldus technisch manager Gerry Hamstra op de Heerenveen-site.

Voor zijn transfer naar Nederland speelde Zahovic al 45 competitieduels voor Maribor, waar hij doorbrak vanuit de opleiding. Zijn vader Zlatko Zahovic is technisch directeur bij Maribor, dat de regerend kampioen van Slovenië is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.