SC Heerenveen meldt zich bij VVV-Venlo voor Wildschut

SC Heerenveen heeft zich bij VVV-Venlo gemeld voor Yanic Wildschut (20). Bij SC Heerenveen is hij de beoogde opvolger van de door Ajax begeerde Oussama Assaidi.

SC Heerenveen meldt zich bij VVV-Venlo voor Wildschut

VVV is bereid mee te werken aan een vertrek van de jeugdinternational, maar niet tegen elke prijs. De linksbuiten verruilde FC Zwolle een jaar geleden voor de Noord-Limburgers, waarvoor hij afgelopen seizoen in 29 competitiewedstrijden zeven keer trefzeker was.

'Yanic is speler van Jong Oranje en staat nog drie jaar onder contract bij ons. Dus daar zal een goed bedrag tegenover moeten staan', reageert algemeen directeur Hans Soentjens tegenover Voetbal International. Wildschut speelde zich ook in de kijker bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, maar zijn voorkeur gaat uit naar een binnenlandse transfer.

Soentjens: 'Wij gaan nu met Heerenveen om tafel. Als er wat gebeurt, dan hopen we wél dat het snel gebeurt. Want wij moeten nog wel een vervanger voor Wildschut kunnen aantrekken', vervolgt de algemeen directeur. 'Lukt dat niet, dan willen we hem niet laten gaan.'

Mogelijk maakt omgekeerd een speler de overstap van Friesland naar Venlo. Centrale verdediger Arnold Kruiswijk (27) staat namelijk bij VVV op een lijstje. 'Hij is inderdaad één van de opties voor het geval Maya Yoshida vertrekt', erkent Soentjens.

De Japanner verloor dinsdag met zijn land Mexico in de halve finale van het Olympische voetbaltoernooi nog van Mexico. VVV-voorzitter Hai Berden zegt dat verschillende Engelse clubs belangstelling hebben getoond voor Yoshida. Hij verwacht op korte termijn duidelijkheid over de toekomst van de verdediger. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's