SC Heerenveen laat commercieel niets aan toeval over

Reacties

In commercieel opzicht lijkt er bij SC Heerenveen weinig meer te kunnen misgaan. De nieuwe manager Joost Jetten is al de derde persoon in de clubleiding met een achtergrond op dat terrein.

SC Heerenveen laat commercieel niets aan toeval over

De Friese club heeft met Wim Dijk als uitvoerend lid en Egon Diekstra als toezichthoudend lid al twee commerciële mensen in het bestuur, de zogenoemde one-tier-board. De 47-jarige Joost Jetten begint op 1 januari aan zijn nieuwe klus.

De inwoner uit Sneek komt uit de koker van Diekstra en werkte eerder voor het bedrijf van het bestuurslid. Op commercieel vlak heeft Jetten een mooi cv en zijn aanstelling is even logisch als opmerkelijk.

Dijk vervult de functie van bestuurslid commerciële zaken in Heerenveen namelijk op parttime basis. Hij laat weten dat hij in plaats van met beleid maken zich nu 'te veel met de uitvoerende zaken' bezighoudt. Maar dat was nu juist exact zijn rol in het bestuur.

Dijk zei in de Leeuwarder Courant dat hij ook nog zijn 'eigen business' heeft. Hij heeft inmiddels ingezien dat de moeilijke taak bij SC Heerenveen fulltime aanwezigheid behoeft. Bij de club uit Friesland zijn de commerciële inkomsten de afgelopen jaren flink teruggelopen en de betreffende afdeling kan alle hulp zeer goed gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.