SC Heerenveen krijgt loon naar werken in duel met PEC

SC Heerenveen heeft zich weten te ontdoen van PEC Zwolle. In eigen huis duurde het lang voordat de Friezen definitief het duel met de laagvlieger konden beslissen (2-1).

PEC Zwolle heeft de minst efficiënte aanvallers van de competitie en wist de eerste grote kans van de wedstrijd ook niet om te zetten in een doelpunt. Na een slechte uittrap van Kristoffer Nordfeldt kon Ronnie Reniers doorlopen. Zijn schot spatte echter uiteen op de lat. Veel meer had PEC Zwolle in de eerste helft niet in te brengen. SC Heerenveen had de touwtjes in handen en creëerde het nodige gevaar voor het doel van Diederik Boer.

Na ruim een half uur braken de Friezen de ban. Een goede steekbal van Filip Djuricic kwam terecht bij Alfred Finnbogason. De aanvaller, die in de beker nog buiten de selectie werd gelaten, verschalkte Boer met een mooie stift. Daniel de Ridder had twee minuten later 0-2 moeten maken, maar zag zijn stiftje een meter naast gaan.

Direct na rust kreeg Wiljan Pluim de ultieme mogelijkheid om PEC Zwolle terug te brengen in de wedstrijd, maar hij raakte van dichtbij de bal compleet verkeerd. Na een uur had SC Heerenveen een strafschop moeten krijgen toen Joey van den Berg opzettelijk hands maakte en Finnbogason de ultieme kans op 0-2 ontnam, maar de Belgische arbiter Luc Wouters wuifde de protesten van de Friezen weg. Van den Berg had feitelijk met rood van het veld gemoeten.

Uiteindelijk kreeg Heerenveen loon naar werken, al was dat met de nodige hulp van PEC Zwolle. Een terugspeelbal van linksback Rochdi Achenteh rolde veel te zacht en De Ridder strafte de fout direct af. Vlak voor tijd kreeg PEC Zwolle nog een strafschop die werd verzilverd door Van den Berg, maar een slotoffensief van de Zwollenaren bleef uit.

Heerenveen staat door de winstpartij nu op dertien punten uit elf duels en is terug te vinden in de middenmoot. PEC Zwolle blijft onderin bungelen en heeft acht punten. Foto: VI Images