SC Heerenveen krijgt een pak slaag in Wolfsburg

Ondanks een 0-1 voorsprong bleek SC Heerenveen een paar maten te klein voor VfL Wolfsburg. De Duitsers profiteerden optimaal van de wanorde in de Friese verdediging en wonnen met 5-1. Voor Heerenveen dreigt daardoor uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi.

Voor de Friezen was het een opsteker dat Danijel Pranjic aan de wedstrijd kon beginnen. De Kroaat was sneller dan verwacht hersteld van een hamstringblessure en liet zich in Wolfsburg ook direct gelden. Pranjic raakte na negen minuten spelen de paal en stond vervolgens met een prachtige pass aan de basis van de voorsprong voor Heerenveen.

Mika Väyrynen kreeg na een half uur spelen vrije doortocht na de opening van Pranjic en de Fin rondde keurig af met zijn linkerbeen. Heerenveen kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Wolfsburg lanceerde de ene na de andere aanval en profiteerde optimaal van het zwakke verdedigen van de gasten.

Drie minuten na de 0-1 maakte Edin Dzeko al gelijk. De Bosniër kwam na een hoekschop van landgenoot Zvjezdan Misimovic voor zijn directe tegenstander Milan Kopic en kopte de 1-1 binnen. Niet veel later was het zelfs al 2-1. Ashkan Dejagah werd vrijgespeeld op de rechterflank en legde terug op de inkomende Grafite. De Braziliaan rondde beheerst af met zijn linkervoet.

Ook in de tweede helft moest Heerenveen kort achter elkaar twee treffers incasseren. Dejagah brak in de 53ste minuut opnieuw door op rechts. Diens voorzet belandde na slecht verdedigen van Michel Breuer bij Misimovic die simpel de 3-1 liet aantekenen. Zeven minuten later besliste Dzeko de wedstrijd met zijn tweede goal van de avond.

De 5-1 van Jacek Krzynowek onderstreepte de defensieve zwakte van Heerenveen. De Pool werd weinig in de weg gelegd bij zijn aandeel in de score. Met nul punten uit twee wedstrijden bezet Heerenveen de laatste plaats in Groep E. Wolfsburg gaat aan kop met drie punten uit één duel, net als AC Milan en Sporting Braga die later vanavond tegen elkaar spelen. Portsmouth is vrij.