SC Heerenveen klopt Sparta Rotterdam terecht

SC Heerenveen boekte in het uitduel met Sparta Rotterdam de tweede zege van het seizoen. De 2-0 uitslag betekende tevens dat de Friezen hun productie verdubbelden.

SC Heerenveen klopt Sparta Rotterdam terecht

Het uiterst mager presterende SC Heerenveen is hard op zoek naar zijn vorm. De Friezen sprokkelden in zeven duels slechts vier punten en scoorden slechts twee keer. Sparta Rotterdam doet het iets beter, maar de dertiende positie voorafgaand aan het duel was geen reden om de polonaise te lopen in Rotterdam.

Vanaf het begin namen de bezoekers het heft in handen en gingen op zoek naar de openingstreffer. Paulo Henrique kreeg twee keer de kans om deze te maken, maar de Braziliaan was onzorgvuldig oog-in-oog met Aleksander Seliga. Bij zijn derde poging was het wel raak. Gerald Sibon behield de rust en bediende zijn aanvalspartner prima.

Een kwartier voor tijd besliste Victor Elm via een penalty de wedstrijd. Invaller Michal Papadopulos was onreglementair gestuit in het strafschopgebied. Seliga zat nog dicht bij de inzet van de Zweed, maar moest toch een 2-0 incasseren.

Zonder verder in de noemenswaardige problemen te komen speelde SC Heerenveen de wedstrijd uit en pakte verdiend de drie punten in Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's