SC Heerenveen kent geen genade met slap FC Utrecht

SC Heerenveen heeft voor de zevende maal op rij niet verloren. De ploeg van Ron Jans versloeg FC Utrecht, waar coach Jan Wouters voor het eerst op de bank zat. De Friezen wonnen het uitduel, gespeeld in Stadion Galgenwaard, met 4-1.

SC Heerenveen kent geen genade met slap FC Utrecht

De voormalige assistent van de afgelopen week opstapte Erwin Koeman voerde nauwelijks wijzigen door. De opvallendste naam op het wedstrijdformulier was Roberto Fernández. De doelman, hersteld van een blessure, nam de plek onder de lat in van Rob van Dijk. Bij de tegenstander stond eveneens de verwachte basiself in het veld.

In een aanvankelijk gelijk opgaand duel waren het de bezoekers die na ruim een kwartier op voorsprong kwamen. Na een soepele combinatie met Bas Dost speelde Sven Kums de bal weliswaar iets te ver voor zich uit, maar had hij het geluk, dat Michael Zullo slecht ingreep. In plaats van rustig de zijlijn op te zoeken verdedigde hij wild uit, recht in de loop van de Belg, via wiens lendenen de bal in het doel belandde.

FC Utrecht moest op zoek naar de gelijkmaker, maar had rekening te houden met de gevaarlijke en razendsnelle buitenspelers Oussama Assaidi en Luciano Narsingh. Voorzichtigheid was derhalve geboden. Een uur lang kon Utrecht weerstand bieden aan het duo, totdat Narsingh wegglipte en Dost bediende, die bij de tweede paal de 2-0 binnen gleed.

FC Utrecht probeerde terug te komen, maar had pech in de afwerking. Zo kopte Daan Bovenberg van dichtbij op de lat. In de 74ste minuut was het 3-0. Filip Djuricic speelde goed in op Dost die met de hak zijn Servische teamgenoot vrij speelde. Deze rondde met een fraaie voetbeweging af. Via Rodney Sneijder kwam de thuisploeg nog terug. De middenvelder rondde een dribbel af met een venijnige schuiver, buiten bereik van Heerenveen-goalie Brian Vandenbussche.

Nog geen minuut later was het 4-1, ditmaal via Assaidi. Van de Marokkaan ging de hele wedstrijd dreiging uit. Hij bekroonde zijn goede optreden met een bekeken schot, na Alje Schut te hebben geklopt in een sprintduel. SC Heerenveen, voor de zevende opeenvolgende keer ongeslagen, staat nu in het linkerrijtje. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's