SC Heerenveen - Heracles: voor altijd het duel van Alves

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Met SC Heerenveen - Heracles Almelo wordt de tiende speelronde afgesloten.

SC Heerenveen - Heracles: voor altijd het duel van Alves
Speelronde: 10
Aftrap: zondag 23 oktober, 16.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• SC Heerenveen staat er met achttien punten uit negen wedstrijden uitstekend voor. Als de Friezen ook afrekenen met Heracles is het uitduel met Feyenoord van volgende week zondag een heuse topper. Heracles is met acht punten pover gestart.

• Heracles Almelo doet het over het algemeen uitstekend in het Abe Lenstra Stadion. De equipe uit Overijssel triomfeerde bij zes van de vorige elf bezoekjes. SC Heerenveen won slechts drie keer en twee keer eindigde het duel onbeslist.

• De meest memorabele editie van SC Heerenveen - Heracles Almelo mondde uit in een klinkende thuiszege. Op 7 oktober 2007 werd het liefst 9-0 voor de Friezen. Afonso Alves kwam zeven keer tot scoren en Gerald Sibon nam die middag de andere treffers voor zijn rekening.

• SC Heerenveen hield dit seizoen al vier keer de nul. Dat is nog maar één keer minder vaak dan in het hele vorige Eredivisie-seizoen.

Jurgen Streppel is uitstekend begonnen aan zijn klus bij SC Heerenveen.
Jurgen Streppel is uitstekend begonnen aan zijn klus bij SC Heerenveen.

• Jurgen Streppel hoopt voor een primeur te zorgen. Als eerste oefenmeester van SC Heerenveen kan de oud-prof in zijn eerste vijf thuisduels in de Eredivisie ongeslagen blijven.

• Afgelopen seizoen had SC Heerenveen na negen wedstrijden slechts zeven punten verzameld. Na die negende speelronde maakte trainer Dwight Lodeweges plaats voor Foppe de Haan, die het seizoen zou afmaken.

• Heracles is inmiddels al zeven Eredivisie-wedstrijden zonder overwinning. De laatste keer dat de ploeg uit Almelo acht duels achtereen niet triomfeerde was in 2014.

• Na negen speelrondes was Heracles de remisekoning. De formatie van Stegeman kwam liefst vijf keer tot een gelijkspel. AZ en Willem II noteerden vier remises.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.