SC Heerenveen heeft antwoord op productie Tuyp

Jack Tuyp deed twee keer van zich spreken voor FC Volendam. SC Heerenveen had aan het einde van de rit echter de drie punten te pakken (2-3).

FC Volendam begon goed aan de wedstrijd, maar zocht na 45 minuten met een vervelend gevoel de kleedkamers op. Christian Grindheim had met een schitterend afstandschot op slag van rust tegen de verhouding in SC Heerenveen aan een voorsprong geholpen.

Lang kon FC Volendam niet genieten van de verdiende gelijkmaker van Tuyp halverwege de tweede helft. Twee minuten na de rake kopbal van de spits bracht Tarik Elyounoussi op aangeven van Gerald Sibon SC Heerenveen opnieuw aan de goede kant van de score.

Danijel Pranjic maakte een einde aan de verwoede pogingen van FC Volendam. Dat Tuyp in blessuretijd nogmaals van zich deed spreken was onvoldoende voor een positieve rentree in de Eredivisie.