SC Heerenveen haalt Streppel weg bij Willem II

Reacties

Jurgen Streppel is vanaf komende zomer de trainer van SC Heerenveen. In Friesland neemt de trainer van Willem II het stokje over van tussenpaus Foppe de Haan.

SC Heerenveen haalt Streppel weg bij Willem II

De Haan nam na het vertrek van Dwight Lodeweges de honneurs waar, maar zag het niet zitten om nog een jaar op de Friese bank te zitten. In de zoektocht naar een geschikte kandidaat kwam SC Heerenveen onder andere na een afzegging van Art Langeler terecht bij Streppel. Die tekent voor twee jaar in het Abe Lenstra Stadion.

Ondanks een doorlopend contract stond de 46-jarige trainer na vijf jaar bij Willem II open voor een nieuwe uitdaging. In Tilburg was er voor hem weinig meer te winnen. De afgelopen jaren heeft Streppel zo ongeveer alles (promoties, degradaties, knappe negende plaats in de Eredivisie) wel meegemaakt.

Mede gezien het feit dat er in de spelersbegroting de komende jaren weinig rek zit en zijn verstandhouding met directeur Berry van Gool op zijn positiefst gezegd zakelijk is, was een voortijdig vertrek de beste optie. SC Heerenveen koopt zijn contract af.

Streppel is ambitieus en wil dolgraag hetgeen wat hij in Tilburg heeft neergezet ook eens laten zien bij een club waar financieel meer mogelijk is. Die kans krijgt hij nu bij SC Heerenveen.

Tegelijkertijd maakte Willem II bekend dat technisch manager Carlos Aalbers per 1 april hoofd scouting wordt van FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.