SC Heerenveen geeft slap Willem II het nakijken

Alfons Groenendijk had zich een ander debuut als hoofdcoach van Willem II voorgesteld. SC Heerenveen gaf de kwakkelende Tilburgers meer stof tot nadenken (3-1).

Door de sportieve teloorgang had technisch directeur Andries Jonker zijn positie van trainer ter beschikking gesteld en assistent Groenendijk naar voren geschoven als nieuwe eindverantwoordelijk man. Maar de wisseling van de wacht bood allerminst een oplossing voor de problemen getuige het optreden tegen SC Heerenveen.

Willem II bakte er in het Abe Lenstra Stadion weinig van. De 2-0 achterstand bij rust was nog een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. SC Heerenveen was heer en meester. De doelpunten van Paulo Henrique en Kristian Bak Nielsen getuigden niet alleen van de Friese dominantie maar ook van het gebrekkige Tilburgse verweer.

Henrique kon na dertien minuten vrij inkoppen nadat Danijel Pranjic een kort genomen corner voor het doel had gebracht. Kort voor rust liet Steef Nieuwendaal zich bij de tweede paal simpel kloppen door Bak Nielsen.

SC Heerenveen nam gaandeweg de tweede helft meer gas terug, waardoor Willem II zich kon herstellen. Frank Demouge en Nieuwendaal hadden ook kansen de Tilburgers terug in de wedstrijd te brengen. Invaller Mohamed Messoudi scoorde namens de gasten, maar hij deed dat nadat Roy Beerens de wedstrijd al had beslist in Fries voordeel. De rechtsbuiten, die vroeg in de tweede helft de paal had geraakt, passeerde Willem II-keeper Maikel Aerts na doorkoppen van Viktor Elm.

SC Heerenveen achterhaalde nummer vier Ajax op punten. Willem II blijft ondanks de dertiende nederlaag elfde in de Eredivisie.