SC Heerenveen eerste slachtoffer Hyballa's NEC

NEC heeft in De Goffert ten koste van SC Heerenveen de eerste zege van het seizoen geboekt (2-1). Trainer Peter Hyballa dankte zijn primeur aan Reagy Ofosu.

NEC en SC Heerenveen waren het seizoen begonnen met twee remises. De Nijmeegse formatie gaf zaterdag de bemoedigende start op eigen veld een vervolg met een overwinning op de Friese gasten, waardoor het klimt naar de zesde plaats in de Eredivisie.

NEC dankte de overwinning aan Reagy Ofosu. Op aangeven van Quincy Owusu-Abeyie, die in de voorbereiding werd afgetest door SC Heerenveen, kroonde de Duitse aanvaller zich met zijn goal in de 58ste minuut tot matchwinner. Op zijn schot in de korte hoek moest SC Heerenveen-doelman Erwin Mulder een antwoord schuldig blijven.

De Nijmeegse formatie toonde bovendien dat het een snelle leerling is. Want waar het na de 1-0 van Dario Dumic – de verdediger kopte na ruim een half uur raak – snel de gelijkmaker incasseerde, daar hield NEC na de 2-1 de poort wel gesloten.

In de eerste helft had SC Heerenveen vier minuten nodig gehad om met een antwoord te komen op de Nijmeegse openingstreffer. Pelle van Amersfoort profiteerde dankbaar van de door NEC geboden ruimte. Maar na de 2-1 van Ofosu bleek een derde 2-2 op rij voor de Friezen te hoog gegrepen.

Ook de entree van Sam Larsson, Henk Veerman en Simon Thern bood geen soelaas voor de equipe van Jurgen Streppel, zodat NEC niet hetzelfde lot onderging als eerder dit seizoen AZ en FC Utrecht. En zo heeft Hyballa zijn eerste winst te pakken als trainer in de Eredivisie.