SC Heerenveen door RKC op pijnlijke wijze te kijk gezet

RKC Waalwijk heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij SC Heerenveen was het elftal van trainer Erwin Koeman met 0-2 te sterk.

Bij Heerenveen ontbrak het vanaf het begin aan scherpte. Al na zeven minuten kon Florian Jozefzoon (foto) zijn ploeg op voorsprong zetten. Vervolgens kregen de Friezen, namens Alfred Finnbogason de nodige kansen.

Het lukte de IJslander echter niet om zijn ploeg weer terug in de race te laten komen. Een erg vermakelijk duel werd het niet in het Abe Lenstra Stadion. Nog treuriger werd de sfeer toen Jozefzoon een kwartier na rust voor 0-2 zorgde.

Volledig vrij mocht de RKC'er aannemen, zonder zich zorgen te hoeven maken over Pele van Anholt. De verdediger van Heerenveen gaf Jozefzoon genoeg tijd om de bal aan te kunnen nemen en achter doelman Brian Vandenbussche te plaatsen.

Het resterende half uur was er weinig vermaak in het stadion. RKC speelde de wedstrijd gecontroleerd uit (en had nog enkele keren kunnen scoren), waardoor het op de gedeelde achtste plaats van de Eredivisie komt te staan. Heerenveen staat dertiende. Foto: VI Images