SC Heerenveen doet zichzelf tekort tegen Roda JC

Een prima spelend SC Heerenveen leek op weg naar een zege tegen Roda JC. Maar de Limburgers toonden veerkracht en stapten met een 2-2 gelijkspel van het veld.

SC Heerenveen doet zichzelf tekort tegen Roda JC

Doordat Roy Beerens en Filip Djuricic (foto) niet volledig fit waren zette SC Heerenveen-coach Ron Jans het tweetal op de bank. Het betekende dat Luciano Narsingh en Victor Elm spits Bas Dost ondersteunden in de voorhoede. De coach van Roda JC, Harm van Veldhoven, stuurde dezelfde elf spelers het veld op als vorige week, toen tegen PSV met 0-0 gelijkgespeeld werd.

De thuisploeg had vanaf het begin het initiatief en creëerde mondjesmaat kansen. Na een kwartier openden de Friezen de score. Christian Grindheim haalde knap de achterlijn en trok hard en zuiver voor. Voor Dost was het eenvoudig de bal binnen te tikken: 1-0. SC Heerenveen nam geen gas terug en bleef op zoek gaan naar het Limburgse doel.

Roda JC had weinig in te brengen en de enige serieuze kans voor rust ontstond nadat Kevin Stuhr-Ellegaard zich had verkeken op het effect van de bal die hij dacht te vangen. De goalie van Heerenveen moest de bal loslaten en zag Pa Modou Kah bijna profiteren. Michel Breuer greep met een goede sliding goed in.

Na 35 minuten maakte Dost zijn tweede van de avond. Mika Väyrynen vezorgde een mooie assist, de spits nam goed aan en drukte secuur af. Ook na rust leek er lang weinig fout te kunnen gaan voor Heerenveen. Het kon naar hartenlust counteren terwijl Roda JC nauwelijks gevaar stichtte.

Vanuit het niets bracht Arnaud Sutchuin de aansluiting voor Roda JC. De invaller kon ver komen en schoot de bal niet hard, maar wel zuiver achter Stuhr-Ellegaard die traag naar de grond ging.

Dost kon het duel beslissen maar schoot op de paal. Een kwartier voor tijd kwamen de Limburgers op gelijke hoogte. Een voorzet van Willem Janssen kwam bij Morten Skoubo, maar zijn schot leek te worden gesmoord. De bal belandde via een carambole vervolgens voor de voeten van goudhaantje Mads Junker. Zonder aarzelen schoot hij raak: 2-2.

Roda JC-speler Laurent Delorge kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart van Kevin Blom. Het hielp SC Heerenveen niet en de ploeg beloonde zichzelf met het 2-2 gelijkspel te weinig.

Bekijk hier al onze video's