SC Heerenveen dicht bij bijzondere mijlpaal tegen Zwolle

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor de ontmoeting tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle van zaterdagavond.

SC Heerenveen dicht bij bijzondere mijlpaal tegen Zwolle
Speelronde: 4
Aftrap: zaterdag 27 augustus, 19.45 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Zowel SC Heerenveen als PEC Zwolle is nog zegeloos dit seizoen. De Friezen sprokkelden in drie wedstrijden twee puntjes bij elkaar, PEC Zwolle staat op slechts één punt.

• Pas zes keer eerder stond dit duel in het kader van de Eredivisie op het programma in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen koestert met vier zeges en twee remises nog een ongeslagen status.

• SC Heerenveen is dicht bij een bijzondere mijlpaal. De Friezen maakten tot nu toe 748 Eredivisie-doelpunten in het Abe Lenstra Stadion.

• Opvallend is dat SC Heerenveen-coach Jurgen Streppel in zijn eerste drie duels met telkens dezelfde basis begon. ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic is de enige andere oefenmeester die nog geen mutaties aanbracht in zijn opstelling.

Opvallend is dat SC Heerenveen-coach Jurgen Streppel in zijn eerste drie duels met telkens dezelfde basis begon.
Opvallend is dat SC Heerenveen-coach Jurgen Streppel in zijn eerste drie duels met telkens dezelfde basis begon.

• Streppel wacht overigens nog op zijn eerste positieve resultaat tegen PEC Zwolle. In zijn trainersloopbaan nam de oud-prof het in Eredivisie-verband zes keer op tegen de club uit Overijssel en telkens leed zijn ploeg een nederlaag.

• Trainer Ron Jans van PEC Zwolle fungeerde tussen 2010 en 2012 als trainer van SC Heerenveen, waar hij werd opgevolgd door Marco van Basten.

• Jans zette slechts achttien procent van zijn duels met SC Heerenveen in winst om. Alleen tegen Ajax (acht procent) en PSV (twaalf procent) heeft de oefenmeester een lager winstpercentage.

• Inclusief het slot van het voorbije seizoen is PEC Zwolle al vijf Eredivisie-duels zonder overwinning, de langste reeks voor de club sinds de serie van zes wedstrijden zonder triomf aan het einde van het seizoen 2013/14.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.