SC Heerenveen begint op volle sterkte tegen Feyenoord

Feyenoord hoeft in de jacht op een plaats in de voorronde van de Champions League niet te rekenen op de hulp van SC Heerenveen, dat met de sterkst mogelijke opstelling begint.

SC Heerenveen begint op volle sterkte tegen Feyenoord

Trainer Ron Jans ziet geen aanleiding zijn ploeg aan te passen in vergelijking met de 4-3 overwinning afgelopen woensdag bij FC Twente. SC Heerenveen komt dan ook met Bas Dost in de spits aan de aftrap, waar werd geopperd dat Gerald Sibon in zijn laatste duel in zijn carrière een basisplaats zou krijgen.

De twijfels over de mogelijke opstelling zijn een gevolg van de netelige situatie voor SC Heerenveen. De Friezen zijn bij zowel een overwinning als een nederlaag verzekerd van Europees voetbal. Maar bij een gelijkspel is de ploeg van Jans afhankelijk van het resultaat van AZ tegen FC Groningen.

Jans wil ook niet vooruitlopen op een situatie, waarin zijn ploeg de punten weggeeft. 'We moeten op zoek naar goals. We moeten met één en eigenlijk twee doelpunten verschil op voorsprong komen, aldus de Heerenveen-coach. 'Als dat niet gebeurt? Daar wil ik eigenlijk niet over nadenken. We willen gewoon winnen.'

Ook Feyenoord treedt aan met dezelfde basisploeg als afgelopen woensdag, toen Heracles Almelo naar een 4-1 nederlaag werd gespeeld. Trainer Ronaldo Koeman opteert opnieuw voor Ruben Schaken als centrumspits als vervanger van de geblesseerden John Guidetti en Guyon Fernandez.

Koeman heeft wel zijn gedachten laten gaan over hoe SC Heerenveen de wedstrijd benadert. 'Ik zou vanaf het begin va-banque spelen. Meteen proberen één of twee doelpunten te maken. Als dat niet lukt, dan zou ik het laten lopen. Ik denk ook dat zij dat gaan doen', aldus de Feyenoord-trainer. 'Dat gebeurt dan, dat is toch logisch. Het is niet leuk, maar het is normaal dat zoiets gebeurt.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's