SC Heerenveen beëindigt samenwerking met Vonk

Reacties

SC Heerenveen gaat niet verder met Hans Vonk. In samenspraak met de raad van commissarissen is besloten de aflopende verbintenis van de manager technische zaken niet te verlengen. 'Beiden partijen verschillen helaas van mening over de invulling en werkwijze voor de toekomst', aldus algemeen directeur Luuc Eisenga.

SC Heerenveen beëindigt samenwerking met Vonk

Vonk behoorde tot het in oktober 2015 opgestapte one-tier-board. Sindsdien was de 46-jarige oud-doelman op interim-basis werkzaam. Er was vooral in de ogen van het personeel van de club geen basis meer voor een langere samenwerking. Zo werd Vonk verweten dat hij te weinig onafhankelijk van erevoorzitter Riemer van der Velde opereerde, slecht communiceerde en een selectie had samengesteld die niet in balans was. Vonk was sinds november 2013 in dienst.

Het lijntje met oud-voorzitter Van der Velde wordt door het vertrek van Vonk steeds dunner. Heerenveen ziet in Gerard Nijkamp de mogelijke opvolger van Vonk om de weg omhoog weer in te zetten. De club die afgelopen seizoen teleurstellend op de twaalfde plaats eindigde, denkt met de technisch directeur van PEC Zwolle iemand met veel ervaring en een zeer groot netwerk binnen te kunnen halen. Nijkamp, een van de drie kandidaten, heeft ook bewezen een goede opleiding te kunnen neerzetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.