SC Heerenveen aan vooravond van grote renovatie

Reacties

Een totale renovatie is aanstaande bij SC Heerenveen. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld is veel onduidelijk over de invulling voor volgend seizoen. Een grote hoeveelheid spelerscontracten en verbintenissen van trainers en begeleidingsstaf loopt na dit seizoen af.

SC Heerenveen aan vooravond van grote renovatie

Doelmannen Chiel Kramer en Brian Vandenbussche vertrekken sowieso uit Friesland. Laatstgenoemde kon zijn contract met een jaar verlengen, maar wees een sterk verlaagde aanbieding af. Inmiddels versterkten de Friezen zich voor de keeperspositie voor volgend seizoen al met Viktor Noring, een 23-jarige Zweed die voor twee jaar tekende.

Heerenveen gaat de aflopende contracten van verdedigers Chris Kum en Arnold Kruiswijk (foto) formeel opzeggen, maar wellicht dat het duo in een later stadium een (lagere) aanbieding krijgt. Anthony Lurling, die in de winter werd overgenomen van NAC Breda en door een blessure dit seizoen niet meer in actie komt, keert zoals het er nu uitziet na de zomer niet terug bij Heerenveen. Ramon Zomer vertrekt eveneens, net als de huurlingen Mitchell Dijks, Uche Nwofor en Joeri de Kamps.

Vleugelspits Rajiv van la Parra heeft een nieuwe aanbieding in beraad, terwijl de club in de loop van deze week gaat praten met verdediger Stefano Marzo. De optie in het aflopende contract van Hakim Ziyech is door Heerenveen inmiddels gelicht, waardoor de spelmaker nu tot 2015 vastligt.

Niet alleen de verbintenis van hoofdtrainer Marco van Basten, die sowieso vertrekt, maar ook veel van de contracten van stafleden en jeugdtrainers lopen over enkele maanden af. Zij eisen dan ook duidelijkheid van de clubleiding, die de beslissing van het wel of niet behouden van assistenten en overige stafleden mogelijk tot na de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer uitstelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.