SC Freiburg na bibberzege terug in Bundesliga

In een jaar tijd heeft SC Freiburg het verloren terrein weer goedgemaakt. Met een benauwde zege op SC Paderborn (1-2) is twee speelrondes voor het einde promotie naar de Bundesliga afgedwongen.

SC Freiburg moest winnen om zeker te zijn van een terugkeer op het hoogste niveau in Duitsland. Maar de formatie van trainer Christian Streich kon in de eerste helft tegen SC Paderborn de status van koploper niet waarmaken.

Maar kort na rust sloeg Freiburg genadeloos hard toe. Doelpunten van Mike Frantz en Nils Petersen brachten de gasten binnen enkele minuten na de hervatting op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Het bleek uiteindelijk genoeg voor promotie. Paderborn was na de aansluitingstreffer van Moritz Stoppenkamp nog wel dicht bij het verpesten van het feestje. Twee keer bood de lat soelaas voor Freiburg.

Voor SC Paderborn is het eerste seizoen na de degradatie compleet anders dan voor SC Freiburg. Door de nederlaag is het beland op de laatste plaats in de Tweede Bundesliga.