SC Cambuur-Leeuwarden en Excelsior geven niet thuis

Alleen RKC Waalwijk bleef in het spoor van koploper VVV-Venlo. SC Cambuur-Leeuwarden gaf de zege uit handen, terwijl Excelsior op eigen veld ten onder ging.

Fortuna Sittard-VVV-Venlo 0-1Pas na ruim een uur slaagde VVV-Venlo erin de ban te breken. De koploper in de Jupiler League mocht ook David Meul dankbaar zijn, want de keeper van Fortuna Sittard zag er niet goed uit bij de vrije trap van Keisuke Honda. Daarmee was hij medeverantwoordelijk voor de nederlaag die Fortuna Sittard op eigen veld leed in de Limburgse derby. VVV-Venlo had namelijk genoeg aan de treffer van Honda om de 21-ste zege van het seizoen te boeken.

RKC Waalwijk-MVV 2-0De remisekoning van het seizoen deed tegen concurrent MVV die naam geen eer aan. Op slag van rust zette Fred Benson met een bekeken schot RKC Waalwijk op het goede spoor. Een kwartier voor het einde besliste invaller Luwamo Garcia met een heerlijke volley het duel met MVV, dat door de nederlaag een pas op de plaats moest maken. RKC blijft tweede met negen punten achterstand op VVV.

SC Cambuur Leeuwarden-AGOVV Apeldoorn 2-2AGOVV Apeldoorn zag na ruim een kwartier de kansen op een positief resultaat slinken. In de achtste minuut was Danny Guijt attent toen AGOVV-keeper Joost Terol een schot van Jeffrey de Visscher niet goed verwerkte. Ruud ter Heide verdubbelde de marge door knap wegdraaiend de Friese 2-0 binnen te schieten. In de laatste vijf minuten kwam AGOVV langszij. Na de aansluitingstreffer van Dries Mertens uit een strafschop maakte Nacer Chadli de comeback compleet, al mocht Cambuur-keeper Peter van der Vlag de 2-2 zichzelf aanrekenen.

Excelsior-FC Zwolle 0-2Een rake kopbal van FC Zwolle-verdediger Eric Botteghin noopte Excelsior tot het aangaan van de inhaalrace. In de tachtigste minuut kwam een voortijdig einde aan de jacht op de gelijkmaker. Derk Boerrigter maakte er uit een counter 2-0 van voor FC Zwolle, dat door het resultaat op Woudestein naar de vijfde plaats klom. Helmond Sport-RBC Roosendaal 0-1Dankzij Melvin de Leeuw is RBC Roosendaal de zesde periode begonnen met een overwinning. De middenvelder profiteerde een kwartier voor het einde van lankmoedig verdedigen van Helmond Sport, dat er in de resterende tijd niet in slaagde deze fout weg te poetsen. BV Veendam-Haarlem 0-0BV Veendam-trainer Joop Gall had de bezem gehaald door zijn basiselftal. De wijzigingen leverden niet het beoogde effect, want ook tegen Haarlem bleef een Groningse zege achterwege. Op de Langeleegte waren er geen doelpunten te aanschouwen.

Go Ahead Eagles-FC Emmen 0-1FC Emmen-trainer Paul Krabbe bleek een gelukkige hand te hebben met wisselen. Het inbrengen van Morten Friis Jensen betaalde zich in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit. De Deense spits maakte de enige treffer in de Adelaarshorst.

Telstar-FC Dordrecht 0-1Telstar en FC Dordrecht stevenden af op een doelpuntloos gelijkspel. Drie minuten voor tijd besliste Cecilio Lopes op schitterende wijze het duel in het voordeel van de gasten. De spits controleerde een voorzet van rechts op de borst en werkte de bal vervolgens in het doel van Telstar.

FC Omniworld-FC Eindhoven 2-0Tegen het einde van de eerste helft kon FC Omniworld rustig achterover leunen. De Almeerse formatie kon de overwinning op FC Eindhoven nauwelijks meer ontgaan. Niet alleen had Género Zeefuik in de veertigste minuut de score geopend, drie minuten later moesten de Brabantse gasten met tien man verder. Pieter-Jan van Oudenhove werd met een rode kaart zwaar gestraft voor een stevige overtreding op Sander Duits. Na een uur maakte Zeefuik aan alle onzekerheid een einde met zijn tweede goal na een fraai individuele actie.