SC Cambuur zet Maas op straat, Van der Vegt vertrekt ook

Reacties

SC Cambuur heeft trainer Rob Maas ontslagen. Dat heeft de Jupiler League-club zaterdagochtend bekendgemaakt. Technisch directeur Henry van der Vegt vertrekt eveneens.

SC Cambuur zet Maas op straat, Van der Vegt vertrekt ook

De 3-1 nederlaag op bezoek bij FC Den Bosch van is fataal gebleken voor Maas, die in juni werd aangesteld als opvolger van de naar Jong Ajax vertrokken Marcel Keizer. 'Dit is moeilijk voor me. Ik ben hier goed ziek van', reageerde Maas vrijdagavond in Den Bosch tegenover VI na de volgende dreun voor zijn Cambuur.

De club uit Leeuwarden staat na tien wedstrijden op een veertiende plek in de Jupiler League. Onder Maas werd in de competitie slechts drie keer gewonnen. Ype Smid, voorzitter van de raad van commissarissen, vertelt op de clubsite over het besluit om de ex-trainer van Vitesse te ontslaan: 'Na tien wedstrijden staan we met slechts elf punten op een voorlopige veertiende plek. Daarbij gingen vijf van de zes uitwedstrijden verloren en hebben we dus al negentien verliespunten. Dat mag je zonder overdrijven een zeer teleurstellende start noemen. Als rvc en directie hebben we er na meerdere evaluaties  geen vertrouwen meer in dat Rob Maas dit proces gaat keren.'

Van der Vegt heeft besloten zijn positie ter beschikking te bestellen en Cambuur heeft dat besluit gerespecteerd. Assistent-trainer Sipke Hulshoff en Arne slot nemen de taken van Maas voorlopig over.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.