SC Cambuur: 'Wij hebben geen recht op lijfsbehoud'

Reacties

SC Cambuur mag door het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League alsnog hopen dat de hoofdmacht komend seizoen uitkomt in de Eredivisie. Maar de Friese degradant wil daar vooralsnog niets van weten.

SC Cambuur: 'Wij hebben geen recht op lijfsbehoud'

'Net als heel voetballend Nederland heeft SC Cambuur vanmiddag ook kennisgenomen van het besluit van de licentiecommissie van de KNVB. Door deze beslissing is lijfsbehoud mogelijk nog een optie voor onze club, iets waar wij - dat moge duidelijk zijn - sportief gezien geen recht op hebben', valt te lezen in een gezamenlijk statement van de raad van commissarissen en de directie van de club uit Leeuwarden.

'Wij zijn vooral enorm verrast door de bizarre timing om dit juist nu bekend te maken. De situatie is nu ontstaan dat dit besluit van invloed kan zijn op de finales van de play-offs om promtie/degradatie. Het is opmerkelijk te noemen dat deze uitleg kan worden gegeven aan ons licentiesysteem. We hopen voor alle betrokken clubs en partijen met het oog op de toekomst en in het bijzonder volgend seizoen dat er snel duidelijkheid komt.'

Gyasi
Cambuur maakte woensdag ook bekend dat er een nieuwe speler is aangetrokken. De 21-jarige aanvaller Raymond Gyasi tekende voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar. Gyasi doorliep de jeugdopleiding van AZ en kwam daarna uit voor Roda JC Kerkrade en het afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Emmen. Bij die club werkte hij al samen met de huidige hoofdtrainer van Cambuur, Marcel Keizer. De aanvaller was bij de Emmenaren goed voor zeven goals in 33 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.