SC Cambuur vijfde na gelijkspel bij Excelsior

Excelsior en SC Cambuur hebben de punten gedeeld in een wedstrijd met twee gezichten (1-1). Voor rust hadden de bezoekers uit Leeuwarden namelijk niets in te brengen.

SC Cambuur begon uitstekend aan het seizoen en was na vijf wedstrijden zelfs de nummer drie van de Eredivisie, maar de 4-0 nederlaag van vorige week bij koploper PSV leek hard aangekomen. De ploeg van trainer Henk de Jong was tijdens de eerste helft van het duel met Excelsior geen schim van de fris voetballende ploeg bij de start van de competitie.

Sterker nog, Excelsior kwam voor rust totaal niet in de problemen en mocht het zichzelf aanrekenen dat het halverwege pas één keer gescoord had. Tom van Weert werd in de 22ste minuut weggestuurd door Khalid Karami en zorgde in twee instanties voor 1-0, maar Jordan Botaka, Rick Kruys en Jeff Stans misten in de eerste helft enorme mogelijkheden namens de Kralingers.

Na rust was de wedstrijd meer in balans en was invaller Sander van de Streek op aangeven van de eveneens ingevallen Furdjel Narsingh al snel dicht bij de gelijkmaker. Kort daarna ontsnapte SC Cambuur aan een 2-0 achterstand. Stans leek te scoren, maar scheidsrechter Dennis Higler besloot het doelpunt af te keuren vanwege hinderlijk buitenspel van Van Weert.

In de 62ste minuut kwam SC Cambuur op gelijke hoogte via Bartholomew Ogbeche, die in eerste instantie Excelsior-doelman Gino Coutinho op zijn pad vond en in de rebound alsnog raak schoot. Negen minuten later knalde Martijn Barto op aangeven van Narsingh op de paal, terwijl zijn vervanger Michiel Hemmen met een kopbal ook dicht bij de 1-2 was.

Ondanks de wederopstanding van SC Cambuur in de tweede helft bleef het 1-1, wat op basis van de hele wedstrijd een terechte uitslag was. Excelsior heeft door het gelijkspel nu negen punten uit zeven duels, waarmee het de tiende plaats bezet in de Eredivisie. SC Cambuur heeft er drie meer en staat vijfde.