SC Cambuur rekent op aanblijven De Jong

Reacties

Als het aan SC Cambuur ligt blijft Henk de Jong na dit seizoen aan als hoofdtrainer. Zodra hij medio mei de benodigde papieren heeft behaald, gaan club en trainer met elkaar rond de tafel.

SC Cambuur rekent op aanblijven De Jong

Cambuur verwacht er tijdens de onderhandelingen wel uit te komen met De Jong, die op dit moment als interim-trainer fungeert na het vertrek van Dwight Lodeweges. 'Ik ga er vanuit dat Henk aanblijft, al kunnen er altijd haken en ogen aan komen te zitten. Dat hoop ik echter van niet', aldus algemeen directeur Gerald van den Belt tegenover Voetbal International.

De aanstaande aanstelling van De Jong wordt in Leeuwarden breed gesteund. Zo werd de oud-trainer van Harkemase Boys zaterdag tijdens het duel met Vitesse (4-3 overwinning) massaal toegezongen door het thuispubliek. Zelf staat de oefenmeester ook positief tegenover een langer verblijf in de hoofdstad van Friesland.

Voor het tweede seizoen op rij maakt De Jong de jaargang bij SC Cambuur af als interim-trainer. Vorig seizoen gidste hij de Leeuwarders na het ontslag van Alfons Arts naar het kampioenschap in de Jupiler League. Dit jaar nam hij het stokje over van Lodeweges, die opstapte als gevolg van bedreigingen vanwege zijn overstap naar SC Heerenveen. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.