SC Cambuur plukt spits Berisha weg bij AS Roma

Reacties

Valmir Berisha moet SC Cambuur gaan helpen aan doelpunten. De negentienjarige spits van AS Roma verkoos de Friese Eredivisionist boven andere grote Europese clubs.

SC Cambuur plukt spits Berisha weg bij AS Roma

Technisch directeur Henry van der Vegt spreekt van een 'buitenkansje' voor Cambuur, waar de Zweed voor een jaar tekende met een optie voor een tweede seizoen. 'Valmir stond in de belangstelling van vele grote, Europese clubs en dat hij voor SC Cambuur en de Eredivisie heeft gekozen bewijst dat hij wil investeren in zichzelf en zijn carrière.'

Berisha maakte indruk als Zweedse jeugdinternational. Op het WK Onder-17 in 2013 scoorde hij zeven keer in evenveel wedstrijden. Daarmee verdiende hij een transfer naar AS Roma. Tot een doorbraak kwam het in Rome niet, zoals ook zijn tijdelijke overstap naar Panathinaikos afgelopen seizoen niet meer opleverde dan één wedstrijd in de hoofdmacht.

Bij Cambuur krijgt Berisha waarschijnlijk meer speeltijd. 'Hij is een echte spits, met een neusje voor de goal en beschikt overduidelijk over veel talent. Aan ons om dat nog meer te ontplooien en samen iets moois neer te zetten', zegt Van der Vegt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.