SC Cambuur overweegt drie wintertransfers

Reacties

De uitstekende prestaties van SC Cambuur hebben waarschijnlijk gevolgen voor de transferpolitiek die de club deze winter voert. Spelers die niet van plan zijn hun aflopende contract te verlengen, komen in aanmerking voor een vertrek.

SC Cambuur overweegt drie wintertransfers

Met Mohamed El Makrini, Lucas Bijker en Wout Droste (foto) lijkt Cambuur er niet uit te komen over een nieuwe verbintenis. Om te voorkomen dat alle drie spelers in de zomer gratis de deur uit lopen, overweegt de Friese club in de komende winter één of meer voetballers van de hand te doen.

'Maar dat scenario is alleen een optie als we voor de winterstop nog wat punten vergaren. Lijfsbehoud gaat boven alles', aldus algemeen directeur Gerald van den Belt. De ploeg uit Leeuwarden heeft na dertien speelronden al twintig punten. Het is meer dan de helft van het aantal punten dat Cambuur vorig seizoen na 34 duels had (39).

Een van de blikvangers van Cambuur is Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaanse spits maakte dit seizoen al acht competitiedoelpunten. Het wekt de vraag of de ex-speler van Paris Saint-Germain een stap hoger aankan. Indien er interesse in hem ontstaat, blijft Cambuur niet met lege handen achter. 'We hebben de optie zijn aflopende contract te verlengen', stelt Van den Belt, die uiterlijk eind december duidelijkheid wil over een eventueel langer verblijf van Albert Rusnák. De Slowaak wordt tot de winterstop gehuurd van Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.