SC Cambuur en NAC Breda in balans in kansarm duel

NAC Breda heeft zich net als vorig seizoen verslikt in een gepromoveerde club. Waar de Brabantse ploeg vorig seizoen niet won van streekgenoot Willem II (1-1), was dat dit keer het geval tegen SC Cambuur. In Leeuwarden eindigde het duel in 0-0.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan hun eerste competitieduel. In Friesland stichtte de ploeg van trainer Dwight Lodeweges voor rust geen enkel gevaar. In tegenstelling tot Cambuur was NAC, waar Anthony Lurling als invaller zijn tweehonderdste competitieduel namens NAC speelde, één keer dicht bij de openingstreffer.

Na een knappe actie over de rechterkant zette aanvaller Elson Hooi voor op Alex Schalk (rechts op de foto in duel met Martijn van der Laan). De kleine spits kwam knap voor zijn tegenstander, maar kopte van dichtbij op de lat. Ook uit de rebound scoorden de bezoekers niet. NAC-debutant Joey Suk schoot de afgeslagen hoog over het doel van keeper Leonard Nienhuis.

Waar het Cambuur in de eerste helft ontbrak aan daadkracht, was dat na de onderbreking niet het geval. Met name invaller Jody Lukoki bleek een grote plaag voor de NAC-defensie. De huurling van Ajax wisselde snelle acties af met goede voorzetten, maar zag de verwoede pogingen niet beloond worden.

Martijn Barto was in de tweede helft het dichtst bij de winnende treffer. De aanvaller van Cambuur werd goed bediend, maar miste van dichtbij. En dus luisterde Cambuur zijn rentree op het hoogste niveau op met een gelijkspel. De laatste Eredivisiewedstrijd van de Friezen dateert uit mei 2000. Destijds werd RKC Waalwijk met 2-1 verslagen.