SC Cambuur derde na ruime zege op FC Groningen

Ook na vijf wedstrijden blijft SC Cambuur ongeslagen dit seizoen. De ploeg van trainer Henk de Jong won thuis eenvoudig van FC Groningen, waardoor zij nu derde staat in de Eredivisie.

AL in de eerste helft had de club uit Leeuwarden een overwicht, maar beide ploegen gingen rusten zonder gescoord te hebben. En dat mocht SC Cambuur zich aanrekenen, want via Albert Rusnák, Bartholomew Ogbeche en Martijn Barto was de thuisclub zeer gevaarlijk.

FC Groningen stelde daar bijna niets tegenover en was na rust kansloos toen het met tien man kwam te staan. Rusnák opende in de 52ste minuut de score met een droge knal en tien minuten later kreeg Rasmus Lindgren een rode kaart, waardoor de bezoekers met een man minder verder moesten.

SC Cambuur wist wel raad met de overtalsituatie, want in de 74ste minuut verdubbelde Ogbeche de voorsprong. De Nigeriaan schoot uit stand fraai binnen. Zes minuten later was het opnieuw raak; invaller Sander van de Streek maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

In de laatste tien minuten bleef SC Cambuur op jacht gaan naar meer, maar het bleef bij 3-0. Daardoor is de ploeg van De Jong nu de nieuwe nummer drie in de Eredivisie, met slechts één punt achterstand op koploper PSV. FC Groningen bezet de zesde plaats.