SC Cambuur bezorgt Vitesse in Arnhem een kater

Vitesse wacht nog steeds op een overwinning na de late gelijkmaker van SC Cambuur, dat de avond van Zakaria Labyad en Vitesse in de slotfase verpestte (2-2).

Vitesse smachtte naar een overwinning. Niet alleen om de nederlaag van vorige week bij Ajax te doen vergeten, maar ook om een slechte reeks in de Eredivisie te beëindigen. De laatste acht duels leverden de Arnhemmers geen enkele keer de drie punten op.

De ploeg van trainer Peter Bosz leek tegen SC Cambuur hard op weg te zijn naar de verlangde zege. Zakaria Labyad leek daarbij de rol van de gevierde man te krijgen. De Marokkaanse aanvaller nam twee treffers voor zijn rekening.

In de twintigste minuut had hij het geluk dat zijn schot door een Fries been van richting werd veranderd. Acht minuten voor rust was Labyad trefzeker vanaf elf meter. Scheidsrechter Eric Braamhaar had Vitesse een penalty toegekend na een overtreding van Mohamed El Makrini op Valeri Qazaishvili.

Daarmee was de onverwachte openingsfase vergeten. Want na tien minuten had Michiel Hemmen na knullig balverlies van Arnold Kruiswijk even fraai als verrassend Cambuur aan een voorsprong geholpen.

Zo onverwacht als de bezoekers de leiding hadden genomen, zo verrassend pakten de Friezen aan het einde van de rit een punt in Arnhem. Vitesse dacht al zeker te zijn van de zege, hetgeen gezien het spelbeeld ook niet geheel onterecht was. Maar de genadeklap bleef uit, en daarvoor werd in de laatste minuut de rekening betaald.

Na een omstreden hoekschop tekende Bartholomew Ogbeche voor de 2-2 nadat Vitesse-doelman Piet Velthuizen nog knap de inzet van Martijn Barto had gekeerd. SC Cambuur staat daardoor op twee punten, het dubbele van Vitesse na twee speelrondes.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}