SC Cambuur aast tegen RKC op nieuw clubrecord

Reacties

● SC Cambuur presteert dit seizoen op eigen veld beduidend beter dan op vreemde grond. In Leeuwarden pakte de ploeg 25 punten (13 duels) en uit slechts zes (14 wedstrijden). Thuis maakte het 22 goals, uit slechts acht (het minste van alle Eredivisieploegen).

SC Cambuur aast tegen RKC op nieuw clubrecord

● In de vier eerdere Eredivisie-ontmoetingen tussen de twee clubs in Leeuwarden is de balans praktisch gelijk. Beide teams wonnen een keer en tweemaal was er een remise. RKC Waalwijk scoorde wel een keer meer: vijf tegen vier.

● De thuiszege van SC Cambuur (op 14 mei 2000) was de enige van de Leeuwarders op RKC. Cambuur won met 2-1 door treffers van Johan Abma en Sandor van der Heide. Vanaf de strafschopstip deed Roberto Lanckohr wat terug namens de Brabanders.

● In alle wedstrijden die RKC tegen SC Cambuur speelde in de Eredivisie, wisten de Brabanders minimaal één doelpunt te maken.

● SC Cambuur is bezig aan een prima serie voor een gepromoveerde club. De laatste nederlaag dateert van 5 februari (1-2 tegen PSV), de vijf wedstrijden erna gingen allen niet verloren (2W, 3G).

● Daarnaast maakten de Leeuwarders in hun laatste negen wedstrijden (uit en thuis) telkens minimaal een treffer.

● In het kalenderjaar 2014 is SC Cambuur na Ajax, PSV en AZ de best presterende Eredivisieclub.

● RKC wist geen van zijn laatste vier wedstrijden te winnen (1G, 3V).

● Mocht SC Cambuur niet verliezen, dan blijft het voor de zesde keer op rij ongeslagen in de Eredivisie. Dat zou een nieuw clubrecord betekenen.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.