SBS verhuist Champions League naar Veronica

Reacties

De Champions League is volgend seizoen niet meer te zien op SBS6. Het overkoepelende bedrijf SBS Broadcasting heeft besloten het kampioenenbal te verhuizen naar Veronica.

SBS verhuist Champions League naar Veronica

Algemeen directeur Peter de Mönnink van SBS Broadcasting benadrukt in een persverklaring dat de verhuizing van de Champions League niets te maken heeft met onvrede over de manier waarop SBS6 het prestigieuze toernooi heeft uitgezonden. 'We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu toe bij SBS6 uit te zenden, maar voor het aankomend seizoen ligt de situatie anders.'

'We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden. Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois mee neer te zetten', aldus De Mönnink. De presentatoren, analytici en commentatoren verhuizen met de Champions League mee van SBS6 naar Veronica.

Net als de Champions League-wedstrijden zal ook de wedstrijd om de Europese Super Cup worden uitgezonden op Veronica. Het eerste seizoen van de Champions League heeft SBS veel gebracht. Het marktaandeel van de uitzendingen steeg ten opzichte van het seizoen 2014/15, toen de publieke omroep de rechten nog had, met 1,4 procent naar 23,9 procent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.