Saviola uitblinker bij Málaga, eerste thuiszege Valencia

Javier Saviola heeft Málaga aan de derde overwinning van dit seizoen geholpen. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini mag zich daardoor koploper noemen. Valencia boekte de eerste thuiszege.

Valencia - Celta de Vigo 2-1Valencia heeft in het eigen Mestalla-stadion de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Door de 2-1 overwinning op het gepromoveerde Celta de Vigo komt Valencia op vijf punten, Celta blijft steken op drie.

De onlangs van Olympique Lyon overgenomen linksback Aly Cissokho nam vijf minuten na rust de winnende treffer voor zijn rekening. De 25-jarige Fransman kopte een vrije trap van Tino Costa achter Celta-goalie Javi Varas.

Na drie minuten was Valencia ook al op voorsprong gekomen door een diagonaal schot van Soufiane Feghouli. Amper tien minuten later stond het echter alweer gelijk door toedoen van Deens international Michael Krohn-Dehli, die van dichtbij profiteerde van het weifelende ingrijpen van Valencia-keeper Diego Alves. De Braziliaanse sluitpost stond in de tweede helft wel op zijn post bij enkele mogelijkheden voor Celta. Ook Valencia scoorde niet meer.

Málaga - Levante 3-1De op de laatste dag van de transfermarkt aangetrokken Javier Saviola heeft Málaga bij zijn thuisdebuut op weg geholpen naar de derde overwinning van dit seizoen. Drie dagen voor het debuut in de Champions League versloeg de ploeg van trainer Manuel Pellegrini Levante met 3-1 en gaat voorlopig aan kop in de Spaanse competitie.

Saviola opende tegen Levante na 27 minuten de score na een prima steekpass van middenvelder Isco. In de tweede helft stond de van Benfica overgenomen spits ook aan de basis van de 2-1, door Joaquín met succes in stelling te brengen. Vlak na rust was Levante nog op gelijke hoogte gekomen door een uithaal van Míchel.

Drie minuten voor tijd kwam Málaga nog met tien man te staan door de tweede gele kaart van Sergio Sánchez. Desondanks nam de thuisploeg in de derde minuut van de blessuretijd nog verder afstand door een doelpunt van Francisco Portillo.

Door de overwinning gaat Málaga aan kop in de Primera División met tien punten uit vier duels. Barcelona kan de Andalusiërs zaterdagavond alweer voorbijstreven, als het op bezoek bij Getafe wint. Foto: VI Images