Sassuolo houdt Fiorentina van koppositie af

Fiorentina heeft verzuimd de eerste plaats in de Serie A in ieder geval voor even over te nemen van Internazionale. Sassuolo hield de club uit Florence op een gelijkspel (1-1).

Met twee punten achterstand op Inter lonkte de koppositie voor Fiorentina, aangezien de koploper maandagavond om 21.00 uur op bezoek gaat bij nummer drie Napoli. Maar dan moest de ploeg van trainer Paulo Sousa zelf eerst wel winnen van Sassuolo, dat eind vorige maand nog stuntte door Juventus te verslaan.

De bezoekers kenden een bliksemstart in het Mapei Stadium, want al na vijf minuten opende Borja Valero de score. De Spaanse middenvelder kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en schoot van dichtbij binnen. Drie minuten voor rust kopte Sergio Floccari op aangeven van Sime Vrsaljko de gelijkmaker binnen.

Daar bleef het bij. Ook aangezien scheidsrechter Davide Massa kort voor tijd geen strafschop gaf toen Matteo Politano de bal door Borja Valero tegen zijn hand aangeschoten kreeg. Door het gelijkspel heeft Fiorentina nu 29 punten na veertien duels. Dat is er één minder dan Inter en één meer dan Napoli.