Sarpong volgt Bonevacia naar Wellington Phoenix

Reacties

Jeffrey Sarpong vervolgt zijn carrière in Nieuw-Zeeland. De middenvelder verhuist naar Wellington Phoenix, actief in de Australische A-League.

Sarpong volgt Bonevacia naar Wellington Phoenix

Sarpong (27) degradeerde afgelopen seizoen met NAC Breda uit de Eredivisie en had geen zin in de Jupiler League. Daardoor kocht hij zelf zijn tot 2016 doorlopende contract af, zodat hij transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. Voormalig Ajacied Roly Bonevacia speelt al bij Wellington Phoenix en had zijn trainer Ernie Merrick informatie verschaft over zijn voormalige clubgenoot.

'Ik had een paar opties in Europa van goede teams in goede competities. Ik moest nadenken over wat het beste voor me was in deze fase van mijn carrière', zegt Sarpong op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Ik weet niet veel over de A-League, afgezien van wat Roly me verteld heeft. Ik heb veel met hem gesproken, ook omdat we goede vrienden zijn.'

Sarpong werd opgeleid bij Ajax en debuteerde ook bij die club in de Eredivisie. Daarna vervolgde hij zijn carrière bij NEC, Real Sociedad, NAC en Hércules Alicante. Sinds 2013 speelde de Amsterdammer opnieuw in Breda. De Australische competitie begint voor Sarpong op 11 oktober met een wedstrijd tegen Newcastle Jets, waar hij met ex-Ajacied Leonardo een andere voormalige ploeggenoot treft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.