Sarcasme over arbitrage druipt eraf bij bestrafte Conte

In de Serie A is hij de komende twee duels geschorst wegens aanmerkingen op de arbitrage, maar het weerhoudt Antonio Conte er niet van zich weer gepeperd uit te laten over de leiding. De trainer begreep niets van een aantal beslissingen tijdens het bekerduel van zijn club Juventus met Lazio.

Sarcasme over arbitrage druipt eraf bij bestrafte Conte

De Romeinen waren over twee duels te sterk voor Juventus, nadat het tweede duel in Rome dinsdag in een 2-1 overwinning voor Lazio eindigde. 'Het waren geen strafschoppen, de scheidsrechter heeft altijd gelijk', aldus een sarcastische Conte over eerste official Luca Banti.

Banti mag het nog verder ontgelden. Op minstens zo sarcastische manier wijst Conte erop dat zijn eigen spelers zwaarder bestraft hadden mogen worden. Zo werd aanvaller Mirko Vucinic in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar kreeg hij slechts een corner en maakte Sebastian Giovinco een schwalbe.

'Vucinic maakte een schwalbe. Hij had er geel voor moeten krijgen en doelman Frederico Marchetti raakte hem niet eens. Giovinco had rood in plaats van geel moeten krijgen voor zijn schwalbe, je kunt een arbiter niet zomaar oplichten', besluit Conte zijn beklag. Het is nog niet bekend of de uitlatingen van Conte hem op een nieuwe straf komen te staan.

Over de twee wedstrijden was Conte niet eens ontevreden. 'Over honderdtachtig minuten hebben we meer gedaan dan Lazio. Maar de winnaar heeft altijd gelijk, dus we accepteren het resultaat. Hoewel de late misser van Claudio Marchisio zwaar heeft gewogen. Als hij gescoord had, waren we door geweest.'

Conte en verdediger Leonardo Bonucci werden maandag voor twee Serie A-duels geschorst nadat zij hevig geprotesteerd hadden tegen de arbitrale leiding na het duel met Genoa (1-1) van zaterdag. Juventus heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de straf voor Bonucci, maar laat die van Conte voor wat het is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen