Sarabia blinkt uit tijdens ruime zege PSG, Icardi heeft smaak te pakken

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zijn voorsprong als koploper in de Ligue 1 vergroot naar vijf punten. De ploeg van trainer Thomas Tuchel won in het Parc des Princes eenvoudig van Angers, de nummer twee van de ranglijst. Mauro Icardi begon voor het eerst in de basis tijdens een Ligue 1-duel en scoorde meteen.

Sarabia blinkt uit tijdens ruime zege PSG, Icardi heeft smaak te pakken
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 0
Angers
Angers

De grote man van de eerste helft aan de kant van PSG was echter niet Icardi, maar Pablo Sarabia. De aanvallende middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Sevilla, tekende na een klein kwartier spelen voor zijn eerste treffer in Parijse dienst. De tweevoudig Spaans international dribbelde zich een weg door de Angers-defensie en besloot toen zelf maar uit te halen toen de bal goed lag voor linkervoet: 1-0.

Bij de tweede treffer van PSG kwam de diversiteit aan wapens in de voorhoede eens te meer tot uiting. Opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Sarabia die deed waar hij bij Sevilla om bekend stond: de bal voorgeven op een ploeggenoot die vervolgens kon scoren. In dienst van de Spaanse ploeg lukte hem dat vorig seizoen liefst dertien keer. Met Icardi in de punt van de aanval stond er natuurlijk een spits die zich wel raad weet met halve kansen. Na een voorzet van Sarabia dook de Argentijn plots op bij de tweede paal, waar het voor hem een koud kunstje was de 2-0 tegen de touwen te schieten.

In de tweede helft werd het publiek in Parijs getrakteerd op een derde treffer. Het was Idrissa Gueye die alert was na een afgeslagen schot van Sarabia. De middenvelder kent na zijn transfer van Everton naar PSG een uitstekende seizoenstart. De Senegalees speelde tot dusver zeven wedstrijden die allen in overwinningen werden omgezet en bovendien incasseerde de ploeg met hem op het veld nog geen enkele tegentreffer. In de extra speeltijd was het Neymar, die met zijn vierde goal in vijf wedstrijden de eindstand bepaalde op 4-0.

Na de magere overwinningen van de voorbije weken eindelijk weer eens een ruime zege voor PSG. Afgelopen dinsdag werd er in de Champions League met 0-1 gewonnen van Galatasaray, ook toen kwam Icardi tot scoren.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
4
Lille
28
15
4
9
35-27
+8
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.