Santos steelt de show bij ruime zege NEC op ADO Den Haag

Reacties

Christian Santos heeft NEC tegen ADO Den Haag op sleeptouw genomen, bij alweer de vierde zege van de Nijmeegse promovendus dit seizoen (4-1).

Santos steelt de show bij ruime zege NEC op ADO Den Haag

ADO leek vrijdag een roerige periode af te sluiten door het contract met trainer Henk Fraser tussentijds met een jaar te verlengen. En dat terwijl ADO al vijf wedstrijden op een zege wacht in de Eredivisie en intussen door de amateurs van SC Genemuiden na penalty's uit het bekertoernooi werd geknikkerd. En dan was er nog de komst van trainer Gao Hongbo, volgens de club puur voor de 'kennisoverdracht'.

De uitwedstrijd tegen promovendus NEC leek voor de Hagenaars een mooi moment om de draad weer op te pakken, maar binnen twintig seconden kon doelman Martin Hansen de bal al uit zijn net vissen. In een aanval die voortvloeide uit de aftrap werd Anthony Limbombe op de linkerflank gelanceerd, waarna zijn voorzet door Gregor Breinburg van richting werd veranderd en door Aaron Meijers in eigen doel werd gelopen. Overigens niet snel genoeg om het record van Arnold Kruiswijk (een eigen goal na negen seconden) te breken.

ADO leek in de eerste twintig minuten rijp voor de slacht en mocht van geluk spreken dat Christian Santos zijn vizier niet op scherp had staan. En die gemiste kansen kwamen de Nijmegenaren duur te staan, want bij een corner van Edouard Duplan mocht Vito Wormgoor geheel vrijstaand de 1-1 binnenkoppen. Ineens waren de verhoudingen in De Goffert omgedraaid en kregen de bezoekers via een kopstoot van Gianni Zuiverloon zelfs een goede kans om op voorsprong te komen.

Vito Wormgoor (tweede van links) heeft raak gekopt namens ADO Den Haag (1-1).
Vito Wormgoor (tweede van links) heeft raak gekopt namens ADO Den Haag (1-1).

Een kwartiertje rust deed NEC en in het bijzonder Santos goed. De Venezolaan kwam als herboren uit de kleedkamer en hielp zijn ploeg hoogstpersoonlijk van het doelpuntenprobleem af (slechts vijf treffers in de eerste zeven duels). Met een weergaloze treffer legde hij de basis voor de vierde competitiezege van de promovendus. Met een kopbal stuurde hij Navarone Foor de diepte in, die de bal vanaf de achterlijn voorgaf. Iets achter Santos, maar de spits knalde de bal met een omhaal hard achter Hansen.

Bij NEC gingen daarna de remmen los. Marcel Ritzmaier bediende Janio Bikel, die aanvankelijk nog miste. Maar Limbombe werkte in tweede instantie wel de 3-1 binnen. Santos, die de hele wedstrijd al op de goede plek stond, frommelde na een scrimmage ook de vierde treffer van de thuisclub binnen. Trainer Ernest Faber besloot zijn voltallige voorhoede in de slotfase een publiekswissel te geven. NEC heeft door de zege immers de beste seizoenstart sinds 2003 en staat nu zesde, ADO vijftiende.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.