Santos met NEC naar Eredivisie, Conboy vertrekt

Reacties

Met de promotie naar de Eredivisie in aantocht, heeft NEC alleen nieuwe contracten aangeboden aan Kevin Conboy, Christian Santos en Joshua Smits. De Deense linksback heeft de aanbieding naast zich neergelegd, maar Santos blijft wel. Ook de gesprekken met Smits naderen afronding.

Santos met NEC naar Eredivisie, Conboy vertrekt

Santos (op de foto met Conboy) staat dankzij een optie in zijn contract ook in de Eredivisie tot de beschikking van de Nijmegenaren. De 27-jarige Venezolaan beleeft met achttien goals en tien assists een ijzersterk debuutseizoen, wat de vleugelspits afgelopen week ook de eerste oproep voor zijn land opleverde.

Smits promoveert waarschijnlijk ook mee met NEC. De 22-jarige doelman is na de degradatie van afgelopen seizoen uitgegroeid tot eerste keus en miste tot dusverre nog geen minuut. NEC laat weten 'in een vergevorderd stadium te zijn met betrekking tot een nieuwe overeenkomst'.

Conboy (27) gaat daarentegen na vier seizoenen in Nijmeegse dienst op zoek naar een nieuwe uitdaging, terwijl huurling Paco van Moorsel terugkeert naar zijn eigenlijke werkgever FC Groningen waar zijn contract deze zomer ook afloopt.

NEC heeft elf spelers uit de A-selectie die het volgens de wettelijke voorschriften vóór 1 april duidelijkheid moest verschaffen over hun aflopende contract. Marcel Appiah, Stan Bijl en Jasper Waalkens hoeven voorlopig nog niet op een aanbieding te rekenen, terwijl de opties in de verbintenissen van Bahnou Diarra, Daan Disveld, Giovanni Gravenbeek, Tobias Haitz en Mike Vanhamel niet worden gelicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.