Santos lacht om kritiek op speelwijze Portugal

Reacties

Fernando Santos zit er totaal niet mee dat journalisten kritiek hebben op de manier van spelen van Portugal. De 61-jarige bondscoach benadrukt dat voor hem alleen het resultaat telt.

Santos lacht om kritiek op speelwijze Portugal

Portugal bereikte de finale van het EK door in de poulefase drie keer gelijk te spelen, om vervolgens in de knock-outfase af te rekenen met Kroatië (1-0 na verlenging), Polen (1-1, winst na strafschoppen) en Wales (2-0). Dat de Portugezen pas in de halve finale voor het eerst een wedstrijd wonnen binnen negentig minuten, leidde tot de kritiek dat een finaleplaats eigenlijk onverdiend was.

Santos nam die stelling in zijn persconferentie duidelijk niet serieus. 'Ik hoop dat de media kritiek op ons blijven hebben! Laten we morgen weer onverdiend winnen en met die trofee van het veld lopen', blikte hij vooruit op de eindstrijd tegen Frankrijk (21.00 uur).

Santos maakte duidelijk dat hij geen twijfel kende over de afloop voor Portugal. 'Het speelt geen enkele rol dat Frankrijk favoriet is. Ik ben zeker dat wij gaan winnen. Portugal gaat hier historie schrijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.