Santos bewijst waarde voor NEC, Roda JC haakt af

Reacties

Christian Santos heeft NEC verder op weg geholpen richting de titel in de Jupiler League. FC Eindhoven is de belangrijkste achtervolger na het afhaken van Roda JC.

Santos bewijst waarde voor NEC, Roda JC haakt af

NEC – Telstar 2-0
Ook Telstar heeft NEC niet kunnen laten afwijken van de titelkoers. In De Goffert bewees Christian Santos zijn waarde voor de Nijmeegse koploper in de Jupiler League. De Venezolaanse spits zette de ploeg van trainer Ruud Brood met zijn achttiende treffer van het seizoen op het spoor van de negende zege op rij. De IJslandse invaller Kristján Gauti Emilsson maakte in de slotfase een einde aan de onzekerheid voor NEC, dat zonder te overtuigen weer een stap dichter bij de titel is gekomen.

Helmond Sport – FC Eindhoven 2-3
FC Eindhoven bleef, op gepaste afstand (18 punten), in het spoor van NEC. De zege op streekgenoot Helmond Sport was een knappe. Na ruim een half uur had verdediger Chiro N'Toko bij een 1-0 voorsprong namelijk de kleedkamer al moeten opzoeken met een rode kaart wegens natrappen. Maar ook met een man minder was FC Eindhoven te sterk. Maxime Gunst vergrootte de voorsprong. De aansluitingstreffer van Koen Weuts werd beantwoord door Branco van den Boomen, zodat de tweede Helmonds treffer van Dave Nieskens onvoldoende was om FC Eindhoven van de zege af te houden.     

FC Oss – Roda JC Kerkrade 1-0
Roda JC Kerkrade kan de titel uit het hoofd zetten. De Limburgse formatie verloor nog meer terrein op NEC. Na een nederlaag en een gelijkspel leed de ploeg van trainer René Trost opnieuw puntenverlies. Derde periodekampioen FC Oss zette ten koste van Roda JC de goede lijn voort. Jonathan Opoku was matchwinner met zijn doelpunt in de 69ste minuut. Roda verloor in de blessuretijd Anco Jansen met een rode kaart.

Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard 3-0
Sparta Rotterdam kon eindelijk weer juichen. De ploeg van trainer Alex Pastoor was na vier nederlagen op rij weggezakt maar kan de blik weer naar boven richten na het succes tegen Fortuna Sittard, dat op Het Kasteel de zesde nederlaag rij incasseerde. Michel Breuer en Pieter Nys (2x) maakten in de tweede helft het verschil voor Sparta.

Overige uitslagen:
Almere City FC – FC Emmen 0-0
FC Volendam – Achilles '29 1-0
MVV Maastricht – RKC Waalwijk 1-1
FC Den Bosch – Jong FC Twente 2-0
VVV-Venlo – Jong Ajax 1-0
De Graafschap – Jong PSV 5-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.