Santos benadrukt 'harmonie' Arsenal met hilarische tweet

De Braziliaan André Santos boekte zaterdagmiddag met Arsenal een degelijke zege op West Bromwich Albion (3-0). De linksback zorgde na het duel echter voor commotie met een onbedoeld hilarische tweet, die hij later snel verwijderde.

Santos benadrukt 'harmonie' Arsenal met hilarische tweet

'Verry good win, gays #GoArsenal', was de boodschap die Santos na afloop van het competitieduel de digitale wereld instuurde (zie onderstaand). Behalve de spelfout in het eerste woord, betekent zijn jubeltweet zoveel als: 'zeer goede zege, homo's!'

De linksback werd door zijn manager Arsène Wenger de voorbije dagen geroemd om zijn aanvallende impulsen bij Arsenal, maar de Fransman plaatste wat betreft zijn verdedigende capaciteiten een kanttekening. Zaterdag bleek dat Santos de Engelse taal ook nog niet helemaal machtig is en tikte hij een 'a' in plaats van een 'u'.

Ook de poging om een en ander te herstellen nadat er een storm van grappen opstak, slaagde geenszins. De opvolgende tweet luidde als volgt: 'I'm sorry, verry good win guys! #GoArsenal.' Waar de Braziliaan inmiddels sprak van 'jongens' in plaats van 'homo's' volhardde hij in het fout spellen van het woord 'very'.

Santos, die negentig minuten meedeed tegen West Bromwich, werd door Arsenal deze zomer overgenomen van het Turkse Fenerbahçe.

In de zege van zaterdag had Robin van Persie met een goal en twee assists een groot aandeel. Zodoende spraken Engelse media liefkozend al van RVP in plaats van MVP. Een benaming waar Van Persie trotser op zal zijn, dan waar zijn Braziliaanse collega de getrouwde Oranje-international voor uitmaakte. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's