Sanmartean na debuut weer aan de kant

FC Utrecht beleeft nog weinig plezier aan Lucian Sanmartean. De Roemeense aanwinst staat na zijn debuut ruim een week aan de kant.

Sanmartean na debuut weer aan de kant

Op last van trainer Foeke Booy bleef Sanmartean zondag tegen Willem II uit voorzorg in de rust in kleedkamer achter. Maar de klachten in een bovenbeen zijn hardnekkiger dan aangenomen.

Hoewel een scan woensdag meer duidelijkheid moet verschaffen, kan Sanmartean de komende wedstrijd tegen Sparta Rotterdam vergeten. Volgens clubarts Frank van Hellemondt staat de Roemeen tien dagen buitenspel.

Sanmartean kwam in de winterstop terecht bij FC Utrecht. Een flinke conditieachterstand stond een snelle entree van de spelmaker in de weg. Zondag tegen Willem II debuteerde hij in de hoofdmacht van FC Utrecht.

Naast Sanmartean kan Booy vrijdag tegen Sparta geen beroep doen op Robin Nelisse (enkel) en Ali Boussaboun (hamstring). Ook Cedric van der Gun ontbreekt. De aanvaller krijgt deze week uitsluitsel hoe ernstig zijn knieblessure is. Gevreesd wordt voor een afgescheurde kruisband, hetgeen een revalidatie van zes tot negen maanden betekent.

Bekijk hier al onze video's