Sankt Pauli en Hoffenheim bewaren vuurwerk voor slot

Sankt Pauli en thuisploeg 1899 Hoffenheim deelden zondagavond de punten: 2-2. Gerald Asamoah leek de uitploeg de drie punten te bezorgen, maar Hoffenheim kwam in de negentigste minuut langszij door een treffer van David Alaba.

Marvin Compper nam na een halfuur spelen de openingstreffer voor zijn rekening. Namens Hoffenheim volleerde hij vanaf een meter raak. Pas na de onderbreking konden de gasten wat terugdoen. Max Kruse schoof koeltjes de gelijkmaker binnen.

Acht minuten voor het laatste fluitsignaal leek Asamoah (foto) de winnende treffer voor Sankt Pauli op zijn naam te krijgen. De aanvaller hamerde de bal in het dak van het doel. Een van richting veranderd schot van Alaba zorgde echter alsnog voor een remise.

Door het gelijkspel is Hoffenheim na zondag achtste, terwijl Sankt Pauli het moet doen met een zestiende plaats. Foto: VI Images