Sankoh: 'Ik proef bij FC Augsburg niet het vertrouwen'

Het debuutseizoen van Gibril Sankoh in de Bundesliga dreigt uit te lopen op een klein drama. Was de Nederlandse verdediger vorig seizoen bij FC Augsburg in de Tweede Bundesliga nog een van de beste spelers, op het hoogste niveau heeft hij bij trainer Jos Luhukay veel krediet verloren.

Sankoh: 'Ik proef bij FC Augsburg niet het vertrouwen'

Zondag tijdens het competitieduel bij 1. FC Köln (0-3) moest Sankoh al na zes minuten invallen. Na een beroerd optreden besloot Luhukay zijn landgenoot in de rust alweer te vervangen.

'Ik ben heel boos', foetert Sankoh in Kicker. 'Ik wilde van de Bundesliga genieten, wilde me bewijzen. Maar ik proef momenteel niet het vertrouwen van de trainer zoals in het vorige jaar. Voor mijn prestaties is dat heel belangrijk.'

De voormalig speler van FC Groningen verloor na de achtste speeldag zijn basisplaats in Augsburg. Daaraan ging een serie slechte optredens voor af. 'Hij heeft niet de vorm van vorig jaar', was Luhukay onlangs duidelijk.

Tegen 1. FC Köln maakte Sankoh zijn rentree doordat collega Uwe Möhrle al na zes minuten uitviel met een spierscheuring. Bij de twee goals van Lukas Podolski in de eerste helft werd de Nederlander als medeschuldige aangewezen.

Duitse media speculeren dat Luhukay ondanks de wekenlange absentie van Möhrle komende zondag in het thuisduel met Bayern München géén plaats zal inruimen voor Sankoh. 'Wat de trainer voor komend weekend plant? Dat weet ik niet', reageert de verdediger. 'Zelf ben ik ook niet tevreden met mijn prestaties. Maar ik doe alles om mijn basisplaats terug te krijgen.'

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's