Sanfrecce Hiroshima opent WK en verslaat Auckland City

Reacties

Het WK voor clubteams is onderweg. Donderdag heeft Sanfrecce Hiroshima in de eerste ronde gewonnen van Auckland City uit Nieuw-Zeeland. Daardoor wacht de Japanners zondag een duel met het Congolese TP Mazembe. Barcelona stroomt pas op 17 december, in de halve finale, in.

Sanfrecce Hiroshima opent WK en verslaat Auckland City

Het eerste duel stond vanochtend op het menu in Yokohama. De thuisclub won uiteindelijk dankzij goals van Yusuke Minagawa in de negende minuut en Tsukasa Shiotani in de zeventigste minuut. In het vervolg bleef het immers bij 2-0.

De clash der kampioenen van de continenten krijgt zondag zijn vervolg in Osaka. Club América uit Mexico treft dan het Chinese Guangzhou. Zoals gezegd nemen Mazembe en Sanfrecce het dan ook tegen elkaar op. Woensdag is de strijd om de vijfde plaats tussen de twee verliezers van die kwartfinales.

Woensdag stroomt ook het Argentijnse River Plate in. De tegenstander komt dan uit de confrontatie tussen Mazembe en Sanfrecce. Barcelona zal met belangstelling de andere kwartfinale gadeslaan. De winnaar van dat duel is volgende week donderdag immers de tegenstander in Yokohama.

Op de slotdag van het toernooi zal niet alleen bepaald worden welk team de opvolger van Real Madrid wordt. De Madrilenen versloegen in 2014 San Lorenzo met 2-0. Yokohama is op 20 december de plaats van handeling voor zowel de troost- als de grote finale.

In de huidige opzet, het WK voor clubs is sinds 2000 de opvolger van het duel om de Wereldbeker tussen de winnaar van de Champions League en de Copa Libertadores, won Barcelona al twee keer: in 2009 en 2011.

Bekijk hier het volledige programma van het WK voor clubs in Japan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.