Sandro keert terug naar Spurs met dubbele blessure

De Braziliaan Sandro (22) komt niet meer in actie op het toernooi om de Copa América. De middenvelder van Tottenham Hotspur is inmiddels op de weg terug naar Londen met een dubbele blessure.

Sandro keert terug naar Spurs met dubbele blessure

De Braziliaanse voetbalbond maakte dinsdagavond bekend dat Sandro kampt met zowel een spierblessure in zijn kuit als met knieletsel.

Een eerste diagnose zou een beschadiging aan de meniscus uitwijzen, waardoor de middenvelder mogelijk de start van de Engelse competitie mist. Op 13 augustus is Everton de tegenstander voor de formatie waarvan ook de Nederlander Rafael van der Vaart deel uitmaakt.

Zonder Sandro - die nog geen minuut speelde op het Zuid-Amerikaanse equivalent van het EK - moet Brazilië woensdag in de derde en laatste groepswedstrijd van De Goddelijke Kanaries plaatsing voor de kwartfinale zien af te dwingen. Ecuador is dan de opponent.

Dinsdagnacht staat de ontknoping in Groep C op het programma. Chili neemt het dan op tegen Peru, terwijl Uruguay van Mexico moet winnen om door te stoten naar de laatste acht. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's